Over Patrick molenaar

Over Patrick Molenaar

Als leerling aan het voortgezet onderwijs mocht je in het kader van je studiekeuze een beroepskeuzetest maken. Welke branche of baan zou bij mij passen en hoe kan ik daar mijn vervolgstudie op laten aansluiten? De uitkomst van de test was voor mij niet verrassend; een baan in de hospitality- of onderwijssector. Ik vond het als kleine jongen al leuk om mensen te helpen in de keuken, mensen te entertainen, dingen te organiseren en klasgenootjes te helpen met lastige rekensommen.

Maar ja, wat kies je dan? Een onderwijs gerelateerde opleiding of toch een opleiding in de richting van de hospitality sector? Het werd dat laatste, omdat die opleiding naar mijn idee op dat moment leuker en meer hands on was. Van die keuze heb ik overigens nog altijd geen spijt, sterker nog ik heb na de mbo opleiding manager/ondernemer horeca ook mijn bachelor en master opleiding afgerond in het kader van hospitality management.

Mijn eerste banen waren dan ook in de hospitality sector van waaruit ik in 2009 mijn eigen interim adviesbureau heb opgericht. Hier ontstond de combinatie van kennisoverdracht en hospitality, doordat ik als freelancer ook trainingen mocht verzorgen voor Horeca Stichting Nederland in het kader van leermeestertrainingen en sociale hygiëne.

Met deze ervaring kwam ik in 2014 terecht bij Hogeschool Tio en ben ik gestart als docent voor verschillende hospitality modules. Ik vond het een feest om iedere dag met de toekomstige generatie aan de slag te gaan en ze te inspireren met de verhalen die ik heb meegemaakt. De daarop volgende jaren werd mijn passie en enthousiasme voor het onderwijs versterkt en kwam ik in 2016 terecht op de afdeling Onderwijs Kwaliteit van Hogeschool Tio, waar ik vanaf 2017 de eindverantwoordelijke rol als Manager mocht vervullen. Met veel enthousiasme en toewijding heb ik mij dagelijks bezig mogen houden met onderwijsinnovatie, accreditatietrajecten, examinering, curriculumontwikkeling en kwaliteitszorg.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; ik ben te ondernemend om mij vast te pinnen aan één organisatie en ik vind het te leuk om meerdere (onderwijs)organisaties te helpen en ondersteunen met hun uitdagingen. Ik hou van afwisseling en zoek daarin de vrijheid om te handelen. Daarom heb ik in de zomer van 2023 besloten weer voor mezelf te beginnen en wederom een interim & adviesbureau op te richten, maar nu binnen het onderwijs. Werken in het onderwijs is een mooi en dankbaar beroep waarbij geen dag hetzelfde is en waarbij de leerling/student centraal staat. Met mijn kennis en ervaring weet ik tegen welke uitdagingen onderwijsinstellingen aan ‘’de achterkant’’ aan kunnen lopen en wil ik mij iedere dag inzetten om samen tot duurzame oplossingen te komen. Of het nu gaat om tijdelijke versterking, advies bij onderwijsvraagstukken, ondersteuning bij accreditatietrajecten of het inrichten en optimaliseren van het kwaliteitszorgsysteem; laat mij u helpen! Zodat u zich kan richten op uw kernactiviteiten: het bieden van uitstekend onderwijs!